Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Paradajz punjen šampinjonima

Ukusno predjelo

1 Tepsija

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Paradajz punjen šampinjonima

Tepsija:

malo masnoće
50 g pirinča dugačkog
malo soli
8 paradajza krupnijih
malo soli
malo bibera
20 g maslaca
1 glavica crni luk
300 g šampinjona isečenih na kockice
1 vezica bosiljak
1 vezica vlašac
200 g kačkavalja npr. Gauda
½ kocka za supu izmrvljena
1 kašika pavlaka kisela

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Podmažite tepsiju i zagrejte rernu. Kuvajte pirinač u slanoj vodi oko 15 minuta i ocedite.

2

Priprema:

Operite paradajz i odsecite "poklopac". Iseckajte poklopčiće na kockice i pažljivo izdubite paradajz. Posolite i pobiberite unutrašnjost paradajza. Rastopite maslac u tiganju i prodinstajte luk sa šampinjonima oko 3 minuta. Ostavite da se ohladi. U međuvremenu operite bosiljak i vlašac, osušite. Sa bosiljka otkinite listiće i sitno iseckajte. Vlašac iseckajte na kolutiće. Iseckajte sir na sitne kockice. Ispasirajte mesnati, izvađeni deo paradajza, pomešajte sa kockom supe i pavlakom i sipajte u tepsiju. Pomešajte bosiljak i vlašac sa pirinčem, kockicama paradajza i kačkavalja i dodajte u šampinjone. Sve dobro promešajte pa posolite i pobiberite po ukusu. Time napunite paradajz. Poslažite punjeni paradajz u tepsiju i stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.

Gornji i donji grejači: približno 220°C (prethodno zagrejana rerna)

Vreo vazduh: približno 200°C (prethodno zagrejana rerna)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 20 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Paradajz punjen šampinjonima

Po porciji / komada Na 100 g / ml