Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Osvežavajući voćni kolač

Sočni kolač sa kivijem I marmeladom od ribizla

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Osvežavajući voćni kolač

125 g pšeničnog brašna
2 kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
100 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
4 jaja
3 kašike ulja
2 kašike sirćeta (voćnog)

Nadev:

3 kašike marmelade od ribizla
350 g crnog grožđa u bobicama (bez koštica)
5 kivija
2 limete
1 kesica Dr. Oetker Preliv za tortu prozirni
2 kašike šećera
250 ml vode

Za ukrašavanje:

200 g slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
nana (nekoliko listića)

Priprema

Priprema

1

Namastite dno kalupa za podlogu. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C U posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u 2 minuta izradite glatko testo. Testo poravnajte u kalupu. Gurnite kalup na rešetki u rernu. Vreme pečenja: oko 20 Min.

2

Nadev

Na podlozi razmažite voćni namaz. Operite grožđe. Kivije ogulite, prepolovite po dužini i narežite na kriške. Limete operite u vrućoj vodi, osušite, tanko ogulite koricu i narežite na vrlo tanke trakice.Trakice od korice limete stavite na stranu. Limete skroz ogulite i izvadite filete. Voće pomešajte pa ga rasporedite po podlozi. Pripremite preliv sa šećerom i vodom prema uputsvu na omotu, izlijte po voću i ostavite da se ohladi.

3

Ukrašavanje

Od slatke pavlake s vanilin šećerom umutite čvrst šlag. Umešajte trakice limete. Stavite šlag u vrećicu za zamrzavanje, odrežite vrhi i ukrasite tortu. Ukrasite listićima nane i do posluživanja čuvajte u frižideru.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Osvežavajući voćni kolač

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 2kJ
1kcal
Masti 6.1g 0.6g
Ugljeni hidrati 4.1g 0.4g
Proteini 3.1g 0.3g