Flag

New York torta od sira

10 - 12 Porcija/e
Srednje teško
60
Klasičan cheesecake u njujorškom stilu.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za podlogu
150 gputera/maslaca mekog
90 gšećera
1 komadjaje
180 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašičicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Za krem
500 gposnog svežeg sira
400 gkrem sira
4 komadajaja
140 gšećera
1 kašičicaDr. Oetker Arome vanila
100 gDr. Oetker Gustin
100 gbele čokolade
rendana kora limuna (1 limuna)
Preliv
100 mlpreliva od karamele
100 gborovnica
malokupina
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Arome vanila
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Dno kalupa za torte (ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a obruč kalupa namastite. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh 160°C).

2

Za podlogu

Šećer i omekšani puter mikserom (metlicama) dobro pomešajte. Tokom mešanja dodajte jaje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i dodajte u smesu. Dodajte bourbon vanilu i umešajte testo. Testo ravnomerno raspodelite po pripremljenom kalupu.

3

Za krem

Belu čokoladu otopite u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. U zasebnoj posudi mikserom (metlicama) dobro izmešajte ostale sastojke za krem. Dodajte otopljenu čokoladu u krem pa potom sve raspodelite po pripremljenoj podlozi. Pecite tortu 50 minuta na temperaturi od približno 180°C (vreo vazduh 160°C). Nivo: sredina rerne Vreme pečenja: oko 50 min. Izvadite tortu iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi. Potom oprezno skinite kalup.

4

Dekorisanje

Tortu od sira po želji ukrasite prelivom od karamele i bobičastim voćem.