Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Nabujak od povrća

Sastojci

Sastojci

Za recept Nabujak od povrća

1 kg krompir brašnjavi
250 g praziluka
250 g plava patlidžana
250 g tikvica
125 ml mleka
150 g pavlake neutralne
1 muskatni oraščić mleveni
30 g maslaca ili margarina
sveže mleveni crni biber
2 kašike peršuna seckanog
150 g kačkavalja rendanog, Gauda ili ementaler
3 kašike semenki suncokreta

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite na kockice, stavite u šerpu, pospite sa 1 kašičicom soli, dolijte vode toliko da jedva pokrije krompir i stavite da se kuva. Skuvajte krompir sa poklopcem za oko 20-25 minuta.U međuvremenu očistite praziluk i iseckajte na trake. Operite patlidžan i tikvice i iseckajte na trake (ne ljuštite!). Zagrejte rernu ukoliko pečete sa gornjim i donjim grejačima. Rerna na topao vazduh: prethodno ne zagrejana.

2

Obareni krompir ocedite, odparite i odmah izgnječite kao za pire. Pomešajte pasirani krompir sa mlekom i pavlakom, posolite i za činite muškatnim oraščetom. Otopite maslac ili margarin u tiganju. Pripremljeno povrće prodinstajte u tome 1-2 minuta, posolite i pobiberite. Sipajte povrće u đuveč tepsiju ili kaserolu (oko 30 x 20 cm) i pospite peršunom. Pospite sa polovinom pripremljenog kačkavalja, preko toga rasporedite krompir i pospite preostalim kačkavaljem i semenkama suncokreta. Stavite da se peče bez poklopca na rešetki od rerne. Poslužite dok je toplo.

Gornji i donji grejači: 200°C

Vreo vazduh: 180°C

Peći: 45 Min.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Nabujak od povrća

Po porciji / komada Na 100 g / ml