Flag

Mirina voćna torta

1 Torta
Srednje teško
45
Osvežavajuća voćna torta sa malinama.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto Želatina, tortu možete preliti i Dr. Oetker  Prelivom za tortu.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kora
3 komadajaja
3 kašika/ešećera
3 kašika/ebrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 prstohvatsoli
Puding
otprilike 4 - 6 kašika/ešećera
500 mlmleka
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Voćni nadev
1 kesicaDr. Oetker Želatin beli mleveni
malina ili drugo voće po želji
Dekoracija
Dr. Oetker Šlag pena (voda ili mleko)
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Šlag pena (voda ili mleko)
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti mikserom prvo penasto belanca, zatim dodati žumanca, šećer, a onda i brašno u koje je dodat prašak za pecivo. Staviti i prstohvat soli. Koru peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, 30 minuta.

2

Kesicu pudinga umešati sa 100 ml hladnog mleka, zatim smesu dodati u ostatak zagrejanog mleka u kom ste istopili šećer i kuvati dok se ne zgusne
Puding preliti preko kore koja je smeštena prethodno u okrugli kalup. Preko pudinga poređati maline, sve to preliti pripremljenim želatinom (prema uputstvu sa kesice), pa ostaviti par sati da se stegne.

3

Šlag umutiti po želji sa vodom ili mlekom. Nakon par minuta mućenja, dodati kesicu Kremfixa i mutiti šlag dodatno, do željene čvrstine. Šlag nanositi na ohlađenu tortu.

  • Umesto Želatina, tortu možete preliti i Dr. Oetker  Prelivom za tortu.