Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mediteranski paradajz-mocarela mafini

Slani mocarela mafini

12 Kolača

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Mediteranski paradajz-mocarela mafini

Kalup za mafine:

12 papirne korpice
125 g mocarele
75 g paradajza sušenog u ulju
250 g pšeničnog brašna
3 ravne kašičice Dr. Oetker Praška za pecivo
½ ravna kašičica soli
3 jaja
125 ml jogurta ili kefira
75 ml maslinovog ulja
1 kašika bosiljak seckanog

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Poslažite korpice u kalup. Dobro ocedite mocarelu i paradajz, potom sitno iseckajte. Ostavite nekoliko kockica mocarele po strani za posipanje.

2

Testo:

U činiji pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte so, jaja, kefir ili jogurt i ulje i mikserom sve preradite u glatko testo. Na kraju umešajte mocarelu, paradajz i bosiljak. Testo ravnomerno rasporedite u kalupčiće, pospite preostalim kockicama mocarele i pecite na sredini rerne.

Gornji i donji grejači: približno 180°C

Vreo vazduh: približno 160°C

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 25 Min.

Mafine tek 5 min. nakon pečenja izvadite iz kalupa i najbolje je poslužiti ih dok su topli.

3

Varijanta Mafini sa sirom i biljem:

Pripremite testo kao što je gore opisano, samo bez mocarele, bosiljka i paradajza. Na kraju dodajte 1 ravnu kašičicu mlevene paprike, 200 g rendanog Ementalera i 1 kašiku mešanog bilja (peršun i vlašac).Testo sipajte u podmazan i brašnom posuti kalup za mafine (ne koristite papirne korpice, jer će se sir lepiti za njih). Pecite kao u gornjem receptu.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Mediteranski paradajz-mocarela mafini

Po porciji / komada Na 100 g / ml