Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Medenjaci za decu

Sastojci

Sastojci

Za recept Medenjaci za decu

Tepsija:

papir za pečenje

Testo:

1 kašika šećer u prahu
120 g meda tečnog
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
1 jaje
250 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

Glazura:

200 g šećera u prahu
1 - 2 kašika voda

Priprema

Priprema

1

Uputstvo:

Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.

2

Priprema:

Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Obloži tepsiju papirom za pečenje.

3

Testo:

Prosej šećer u prahu u činiju. Dodaj med, vanilin šećer i jaje i sve pomešaj varjačom. Pomešaj brašno sa praškom za pecivo, prosej ga i 2/3 brašna dodaj u činiju. Dobro umešaj varjačom, a onda preostalo brašno umesi sa testom na radnoj površini. Razvij testo oklagijom na blago pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu oko ½ cm. Modlicama iseci oblike po želji i poslaži ih na tepsiju. Stavi da se peče.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Peći: otprilike 10 Min.

Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Prevuci medenjake sa papirom na rešetku i ostavi ih da se ohlade.

4

Glazura:

Prosej šećer u činiju i pomešaj ga sa vodom, tako da dobiješ gustu, tečnu smesu. Sipaj je u kesicu za zamrzivač, odseci mali ćošak, blago pritiskaj kesicu, tako da glazura ravnomerno iscuri i ukrasi ohlađene medenjake crtežima po želji.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Medenjaci za decu

Po porciji / komada Na 100 g / ml