Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Marinirani jagnjeći file sa povrćem

Marinirana jagnjetina za posebne prilike

4 Porcije

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Marinirani jagnjeći file sa povrćem

Jagnjeći fileti:

400 g jagnjećeg fileta (8 odrezaka)
2 češnja belog luka
malo soli
malo bibera crnog
3 kašike jestivog ulja

Boranija-morač povrće:

300 g boranije zelene
200 g morača (1 koren)
250 ml vode
150 g jabuke crvenih
1 čaša kisela pavlaka
malo karija
malo đumbira mlevenog
1 prstohvat šećer
20 g badema seckanog
1 kašičica Dr. Oetker Gustin

Priprema

Priprema

1

Jagnjeći fileti:

Operite filete pod hladnom vodom i obrišite ih kuhinjskim ubrusom. Oljuštite beli luk, provucite ga kroz presu ili sitno iseckajte, pa pomešajte sa solju, biberom i uljem. Premažite filete marinadom i ostavite ih da odstoje oko 1 sat u frižideru. U međuvremenu pripremite povrće.

2

Povrće:

Očistite boraniju. Očistite morač i isecite ga na tanke listiće. Stavite slanu vodu da prokuva, pa probarite boraniju u njoj oko 10 minuta.Izvadite boraniju pomoću kašike-cediljke iz šerpe i stavite je na prethodno zagrejan poslužavnik, držite ga na toplom. Sada u istoj vodi obarite morač oko 5 minuta. Izvadite morač i pomešajte ga sa boranijom. Slanu vodu ostavite po strani. Jabuke operite, isecite na četvrtke, očistite i isecite na tanke listiće, dodajte u povrće i sve držite na toplom.

3

Zagrejte tiganj i propržite jagnjeće filete oko 10 minuta sa obe strane, na srednjoj vatri. Potom izvadite iz tiganja, položite preko povrća i ostavite da i dalje stoji na toplom. Tečnost u kojoj se kuvalo povrće dodajte u masnoću od prženja fileta, dodajte gustin i pavlaku i zagrejte sve zajedno. Kada sos malo ukuva, dodajte so, kari, đumbir i malo šećera po ukusu. Malo sosa sipajte preko aranžiranog povrća i mesa na poslužavniku, pospite odozgo badem, a preostali sos sipajte u sosijeru i poslužite uz ručak. Po želji možete da dodate i sitno seckani peršun u sos.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Marinirani jagnjeći file sa povrćem

Po porciji / komada Na 100 g / ml