Flag

Lincer torta

1 Torta
Srednje teško
60
Austrijski originalni recept za Tart kolač.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Ako nemate točkić, isecite trake nožem. Umesto mlevenog badema možete da koristite i mlevene lešnike.
Recipe Tips
Izmena za Lincer kocke: Udvostručite sastojke, testo razvijte na tepsiji (40 x 30 cm), premažite marmeladom i pokrijte rešetkom od testa, premažite trake. Pecite prema uputstvu i isecite na kocke željene veličine.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 28 cm)
malo masnoće
Mešeno testo
225 gpšeničnog brašna
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
125 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
malokaranfilića mlevenog na vrh noža
1 ravna kašičicacimeta
1 komadjaje
125 gmekog margarina ili maslaca
100 gneljuštenog, mlevenog badema
Fil
100 gmarmelade od malina
Premazivanje
1 komadžumance
1 kašičicamleka
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Mešeno testo

Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo, potom ga oblikujte u loptu. Testo umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Oko polovine testa razvucite u ploču veličine kalupa, i pomoću točkića za testo isecite 16-20 traka. Preostalo testo razvijte na dno kalupa i stavite obruč kalupa.

2

Fil

Premažite koru marmeladom, pritom ostavite slobodan rub od 1 cm. Poslažite trake testa poput rešetke preko marmelade. Umutite žumance sa mlekom, pa premažite trake i stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, tortu odvojite od dna, ali je ostavite na njemu i položite na rešetku da se hladi.

  • Ako nemate točkić, isecite trake nožem. Umesto mlevenog badema možete da koristite i mlevene lešnike.
  • Izmena za Lincer kocke: Udvostručite sastojke, testo razvijte na tepsiji (40 x 30 cm), premažite marmeladom i pokrijte rešetkom od testa, premažite trake. Pecite prema uputstvu i isecite na kocke željene veličine.