Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Liciderska srca za decu

Sastojci

Sastojci

Za recept Liciderska srca za decu

Tepsija:

malo masnoće
papir za pečenje

Mešeno testo:

220 g pšeničnog brašna
20 g kakao praha
1 ravna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
75 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
½ rendana kora pomorandže
75 g kisele pavlake
175 g mekog margarina ili maslaca

Glazura:

200 g šećera u prahu
1 - 2 kašika voda
prehrambena boja
malo Dr. Oetker Dekor Šarene mrvice
nekoliko šećernih cvetića
ukrasna traka

Priprema

Priprema

1

Uputstvo:

Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.

2

Priprema:

Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Obloži dve tepsije papirom za pečenje.

3

Testo:

Pomešaj brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i prosej u činiju. Dodaj preostale sastojke i sve umuti mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, nakon toga najvećom brzinom, tako da dobiješ ujednačeno testo. Razvij testo oklagijom na blago pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu oko 1 cm. Modlicama iseci srca ili oblike po želji i poslaži ih na tepsiju. Svaki oblik izbuši drvenim štapićem, tako da posle možeš da provučeš ukrasnu traku. Stavi da se peče.

Gornji i donji grejači: približno 170°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 150°C (prethodno zagrejati rernu)

Peći: otprilike 20 Min.

Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Prevuci keksiće sa papirom na rešetku i ostavi ih da se ohlade. Stavi drugu tepsiju sa keksićima da se peče.

4

Glazura:

Prosej šećer u činiju i pomešaj ga sa vodom, tako da dobiješ gustu, tečnu smesu, po želji dodaj prehrambenu boju. Sipaj je u kesicu za zamrzivač, odseci mali ćošak, blago pritiskaj kesicu, tako da glazura ravnomerno iscuri i ukrasi ohlađene medenjake crtežima po želji. Zalepi pomoću glazure šarene mrvice i perlice, ili pak cvetiće po želji. Kada se glazura stegne, provuci ukrasnu traku kroz keksiće.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Liciderska srca za decu

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 2kJ
1kcal
Masti 4.5g 0.6g
Ugljeni hidrati 3g 0.4g
Proteini 2.2g 0.3g