Flag

Kranč kolač sa čokoladom

1 kolač
Srednje teško
40
Volite hrskavo, onda je ovo prava poslastica za vas!
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
U ohlađeni fil možete da dodate i 100 g Dr. Oetker dekor kakao mrvica.
Recipe Tips
Drugu koru pre preklapanja možete da isečete na parčiće željene veličine, olakšaće Vam kasnije sečenje i serviranje.
Recipe Tips
Poslužite Kranč kolač uz Dr. Oetker Ciobar toplu čokoladu sa šlagom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
Mešeno testo
250 gpšeničnog brašna
0,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gšećera
1 prstohvatsoli
1 komadjaje
150 gmekog margarina ili maslaca
Puslica smesa
4 komadabelanaca
150 gšećera
1 kašičicacimeta mleveni
Posipanje
100 goljuštenog, seckanog badema
Fil
500 mlmleka (1/2 l)
1 kesicaDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
75 gšećera
200 gmekog margarina ili maslaca
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.

2

Mešeno testo

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte šećer, so, jaje i maslaca ili margarin. Mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Nakon toga na blago pobrašnjenoj radnoj površini testo još jednom promesite ručno. Ukoliko se lepi, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite ga da odstoji neko vreme (max. 30 min.) u frižideru. Razvijte testo na podmazanoj tepsiji i više puta ga izbodite viljuškom.

3

Puslica smesa

Za puslica smesu umutite belanca mikserom (nastavci za mućenje) u čvrst sneg, tako da ostane vidljiv zarez nožem. Pomešajte šećer sa cimetom i postepeno dodajte u umućena belanca. Nanesite smesu od belanaca talasasto preko testa i pospite bademima. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku i ostavite kolač da se ohladi.

4

Fil

Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa navedenom količinom šećera. Odmah nakon kuvanja prespite puding u činiju za mućenje. Rasporedite po njemu polovinu pripremljenog maslaca i ostavite puding da se ohladi. Preostali maslac ili margarin penasto umutite mikserom. Sada dodajte puding sa slojem maslaca, kašiku po kašiku, neprestano muteći. Presecite kolač na pola po širini. Jednu polovinu premažite kremom od čokolade i maslaca. Drugu polovinu pažljivo odvojite od tepsije i stavite je preko fila. Ostavite kolač da se ohladi, isecite i servirajte.

  • U ohlađeni fil možete da dodate i 100 g Dr. Oetker dekor kakao mrvica.
  • Drugu koru pre preklapanja možete da isečete na parčiće željene veličine, olakšaće Vam kasnije sečenje i serviranje.
  • Poslužite Kranč kolač uz Dr. Oetker Ciobar toplu čokoladu sa šlagom.