Za recept Kraljevska torta
5 | jaja |
150 g | šećera |
1 kesica | Dr. Oetker Vanilin šećer |
na vrh noža | cimeta |
160 g | glatkog brašna |
malo | badema u listićima |
900 g | jabuke (oguljenih i bez koštica) |
100 ml | vina belog |
sok od limuna | |
1 | rendana kora limuna |
90 g | šećera |
2 kesice | Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog |
2 kašike | Dr. Oetker Gustina |
60 ml | sok od jabuke |
60 ml | sok od jabuke |
mrvice biskvita | |
50 g | maslaca |
2 kašike | šećera |
malo | cimeta |
8 | malina |
Mikserom penasto umutite jaja, šećer, vanilin šećer i cimet. Preko toga prosejte brašno i umešajte varnjačom. Smesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm), čije je dno obloženo papirom za pečenje, i poravnajte. Pospite listićima badema. Kalup za torte stavite na rešetku u donju polovinu prethodno zagrejane rerne na 180°C. Vreme pečenja je oko 35 min. Ohlađenu tortu presecite tako da dobijete 2 sloja. Oko dna torte stavite obruč kalupa za torte. Gornji deo torte izrežite na trougliće visine 8 cm. Ostatak biskvita izmrvite i stavite sa strane. Trougliće postavite uz ivice obruča.
Nasecite jabuke na kocke. Dodajte vino, sok od jabuke i limuna, koricu limuna, šećer, preliv za torte i zakuvajte. Povremeno mešajući ostavite da se kuva oko 3 minute. Pomešajte gustin sa sokom od jabuka i dodajte u smesu sa jabukama uz stalno mešanje. Ostavite da se zgusne. Skinite sa šporeta, izlijte punjenje na biskvit i poravnajte.
Mrvice biskvita pomešajte s ostalim sastojcima i mešajući pržite oko 2 minute. Još vruće ravnomerno rasporedite po nadevu. Maline čačkalicama utaknite na trougliće. Ostavite tortu oko 4 sata da odstoji na hladnom te skinite obruč kalupa za torte.
Po porciji / komada | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energetska vrednost |
1kJ |
|
Masti | 1.8g | 0.9g |
Ugljeni hidrati | 1.2g | 0.6g |
Proteini | 0.9g | 0.5g |