Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kraljevska torta

Svečana torta u obliku krune sa nadevom od jabuka

8 Porcije

Zahteva određeno umeće 20 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kraljevska torta

Osnova:

5 jaja
150 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
na vrh noža cimeta
160 g glatkog brašna

Posipanje:

malo badema u listićima

Nadev:

900 g jabuke (oguljenih i bez koštica)
100 ml vina belog
sok od limuna
1 rendana kora limuna
90 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašike Dr. Oetker Gustina
60 ml sok od jabuke
60 ml sok od jabuke

Preliv:

mrvice biskvita
50 g maslaca
2 kašike šećera
malo cimeta

Ukrašavanje:

8 malina

Priprema

Priprema

1

Biskvit:

Mikserom penasto umutite jaja, šećer, vanilin šećer i cimet. Preko toga prosejte brašno i umešajte varnjačom. Smesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm), čije je dno obloženo papirom za pečenje, i poravnajte. Pospite listićima badema. Kalup za torte stavite na rešetku u donju polovinu prethodno zagrejane rerne na 180°C. Vreme pečenja je oko 35 min. Ohlađenu tortu presecite tako da dobijete 2 sloja. Oko dna torte stavite obruč kalupa za torte. Gornji deo torte izrežite na trougliće visine 8 cm. Ostatak biskvita izmrvite i stavite sa strane. Trougliće postavite uz ivice obruča.

2

Filovanje:

Nasecite jabuke na kocke. Dodajte vino, sok od jabuke i limuna, koricu limuna, šećer, preliv za torte i zakuvajte. Povremeno mešajući ostavite da se kuva oko 3 minute. Pomešajte gustin sa sokom od jabuka i dodajte u smesu sa jabukama uz stalno mešanje. Ostavite da se zgusne. Skinite sa šporeta, izlijte punjenje na biskvit i poravnajte.

3

Preliv:

Mrvice biskvita pomešajte s ostalim sastojcima i mešajući pržite oko 2 minute. Još vruće ravnomerno rasporedite po nadevu. Maline čačkalicama utaknite na trougliće. Ostavite tortu oko 4 sata da odstoji na hladnom te skinite obruč kalupa za torte.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Kraljevska torta

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
Masti 1.8g 0.9g
Ugljeni hidrati 1.2g 0.6g
Proteini 0.9g 0.5g