Flag

Kraljevska torta

8 Porcija/e
Srednje teško
20
Svečana torta u obliku krune sa nadevom od jabuka
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Osnova
5 komadajaja
150 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
na vrh nožacimeta
160 gglatkog brašna
Posipanje
malobadema u listićima
Nadev
900 gjabuka (oguljenih i bez koštica)
100 mlvina belog
sok od limuna
1 komadrendane kore limuna
90 gšećera
2 kesiceDr. Oetker Preliva za tortu prozirnog
2 kašika/eDr. Oetker Gustin
60 mlsok od jabuke
60 mlsok od jabuke
Preliv
mrvice biskvita
50 gmaslaca
2 kašika/ešećera
malocimeta
Ukrašavanje
8 komadamalina
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
1

Biskvit

Mikserom penasto umutite jaja, šećer, vanilin šećer i cimet. Preko toga prosejte brašno i umešajte varnjačom. Smesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm), čije je dno obloženo papirom za pečenje, i poravnajte. Pospite listićima badema. Kalup za torte stavite na rešetku u donju polovinu prethodno zagrejane rerne na 180°C. Vreme pečenja je oko 35 min. Ohlađenu tortu presecite tako da dobijete 2 sloja. Oko dna torte stavite obruč kalupa za torte. Gornji deo torte izrežite na trougliće visine 8 cm. Ostatak biskvita izmrvite i stavite sa strane. Trougliće postavite uz ivice obruča.

2

Filovanje

Nasecite jabuke na kocke. Dodajte vino, sok od jabuke i limuna, koricu limuna, šećer, preliv za torte i zakuvajte. Povremeno mešajući ostavite da se kuva oko 3 minute. Pomešajte gustin sa sokom od jabuka i dodajte u smesu sa jabukama uz stalno mešanje. Ostavite da se zgusne. Skinite sa šporeta, izlijte punjenje na biskvit i poravnajte.

3

Preliv

Mrvice biskvita pomešajte s ostalim sastojcima i mešajući pržite oko 2 minute. Još vruće ravnomerno rasporedite po nadevu. Maline čačkalicama utaknite na trougliće. Ostavite tortu oko 4 sata da odstoji na hladnom te skinite obruč kalupa za torte.