Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Konkord torta sa Dr. Oetker čokoladnim musom

Priprema sa Dr. Oetker čokoladnim musom

1 Torta

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Konkord torta sa Dr. Oetker čokoladnim musom

Puslica smesa:

5 belanaca
180 g šećera
150 g šećera u prahu
1 kašika kakao prah

Mus:

200 ml mleka
100 ml slatke pavlake
1 pakovanje Dr. Oetker Čokoladni mus

Posipanje:

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Mikserom muteći najvećom brzinom umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodajte šećer. Kada se potpuno umuti, tako da ostane vidljiv zarez nožem, pomešajte šećer u prahu sa kakaom, prosejte i dodajte u smesu. Mutite dok se ne sjedini. Sipajte smesu u špric sa srednjim okruglim otvorom. Na papirom za pečenje obloženu tepsiju spiralno našpricajte dve ovalne kore (kao da crtate puža) veličine 25 x 14 cm. Od preostale smese na drugu papirom za pečenje obloženu tepsiju našpricajte štapiće. Stavite tepsije gore i dole u prethodno zagrejanu rernu. Tokom pečenja rernu ostavite malo otvorenu (zaglavite vratanca varjačom). Ukoliko se ukaže potreba, tokom pečenja tepsijama zamenite mesta.

Gornji i donji grejači: približno 120°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 100°C (prethodno zagrejati rernu)

Peći: otprilike 120 Min.

2

Puslica smesu ostavite da odstoji preko noći u blago otvorenoj, isključenoj rerni da se suši. Za mus umutite prašak sa mlekom i slatkom pavlakom prema uputstvu sa ambalaže. Nanesite 2/3 čokoladnog musa na jednu puslica koru, poklopite drugom korom. Preostalim musom premažite tortu sa svih strana. Štapiće od puslica smese izlomite na sitne komade i prilepite na površinu i rubove torte. Tortu blago pospite šećerom u prahu i ostavite da odstoji na hladnom do služenja.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Konkord torta sa Dr. Oetker čokoladnim musom

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 4kJ
2kcal
1kJ
Masti 11g 1.7g
Ugljeni hidrati 7.2g 1.1g
Proteini 5.4g 0.8g