Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kesten krem čorba

Čorba za posebne prilike

6 Porcije

Zahteva određeno umeće 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kesten krem čorba

500 g kestena jestivog
200 g praziluka
200 g šargarepe
40 g maslaca
malo šećera u prahu
125 ml vina belog
750 ml supe bistre (kocka)
1 čaša kisela pavlaka
malo soli
malo vlašca i muskatnog orašćića

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Zagrejte rernu. Zasecite kestenje gore pri vrhu unakrst. Stavite ga na tepsiju i pecite. Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu.

Gornji i donji grejači: 220°C (prethodno zagrejana rerna)

Vreo vazduh: 200°C (prethodno zagrejana rerna)

Peći: otprilike 10 Min.

2

Vruće kestenje ostavite da se malo prohladi, potom ga oljuštite. Operite praziluk i isecite na kolutiće. Operite i očistite šargarepu, isecite je na kockice. Rastopite maslac u dubljem loncu. Dodajte kestenje, pospite ga šećerom u prahu i pustite da se malo karamelizira. Dodajte povrće i prodinstajte. Zalijte povrće vinom i supom i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta.

3

Dodajte kiselu pavlaku, 1 kašiku ostavite po strani, pa sve ispasirajte. Začinite po ukusu solju, biberom i muškatnim oraščetom. Pre serviranja kesten čorbu još jednom kratko zagrejte, ukrasite preostalom pavlakom i vlašćem, pa poslužite.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Kesten krem čorba

Po porciji / komada Na 100 g / ml