Flag

Kesten kocke

12 Porcija/e
Srednje teško
30
Desert sa čokoladnim i šlag kremom i topingom od kestena
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kako biste dobili voćnu varijantu, na kolač pre premazivanja čokoladnim kremom poređajte 220 g oceđenih krušaka iz kompota.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
5 komadažumanca
90 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
125 mlvode
2 kašika/eruma (38%)
125 mlulja
5 komadabelanaca (veličine M)
90 gšećera
250 gbrašna
0,5 kesiceDr. Oetker Prašak za pecivo
40 gDr. Oetker Kakao
150 gorašastog voća (usitnjenog)
Čokoladni krem
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
300 gčokolade (omekšale)
350 mlslatke pavlake
Šlag krem
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
350 mlslatke pavlake
2 kesiceDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Toping od kestena
500 gkestena pirea (odmrznutog)
40 gšećera u prahu
2 kašika/eruma (38%)
Za posipanje
Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Testo

Za smesu mikserom (metlicama) penasto umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Belanca čvrsto umutite sa šećerom i varjačom lagano umešajte u smesu. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosejte sve na smesu, a zatim umešajte i orašasto voće.

2

Smesu razmažite po plehu (30 x 35 cm), prethodno obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u sredinu prethodno zagrejane peći.Električna peć: oko 180°C. Vrepo vazduh: oko 160°C. Vreme pečenja: oko 20 min.

3

Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.

4

Čokoladni krem

Kremfix umešajte u slatku pavlaku i umutite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobijeni krem preko kolača.

5

Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.

6

Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.

7

Toping od kestena

Odmrznuti kesten pire pomešajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite presu za krompir i istisnite po kolaču (po šlag kremu). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnom.

8

Za posipanje

Kolač pre posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.

  • Kako biste dobili voćnu varijantu, na kolač pre premazivanja čokoladnim kremom poređajte 220 g oceđenih krušaka iz kompota.