Za smesu mikserom (metlicama) penasto umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Belanca čvrsto umutite sa šećerom i varjačom lagano umešajte u smesu. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosejte sve na smesu, a zatim umešajte i orašasto voće.
Smesu razmažite po plehu (30 x 35 cm), prethodno obloženom papirom za pečenje. Pleh stavite u sredinu prethodno zagrejane peći.Električna peć: oko 180°C. Vrepo vazduh: oko 160°C. Vreme pečenja: oko 20 min.
Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.
Kremfix umešajte u slatku pavlaku i umutite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobijeni krem preko kolača.
Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.
Umešajte Kremfix i vanilin šećer u slatku pavlaku. Umutite u čvrsti krem i premažite preko čokoladnog krema.
Odmrznuti kesten pire pomešajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite presu za krompir i istisnite po kolaču (po šlag kremu). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnom.
Kolač pre posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Kolači
Priprema:30 Srednje teško12 Porcija/e