Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kauboj sos za decu

Idealno uz meso ili krompir

1 Sos

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kauboj sos za decu

3 glavice crnog luka (oko 150 g)
1 češanj beli luk
1 šargarepa (oko 100 g)
2 paprike (male - oko 250 g)
2 paprike čili, zelena i crvena (oko 50 g)
1 konzerva kukuruz (mala - oko 140 g)
1 konzerva pasulj crveni (neto 250 g)
4 konzerve paradajza pelat (od po 400 g neto)
75 ml vinskog sirćeta crvenog
75 ml voćnog sirćeta
20 g soli
1 ravna kašičica slatka mlevena paprika
1 kašičica đumbir mleveni, semena slačice, mlevenog origana i peršuna (po želji malo mlevenog bibera)
250 g šećera
½ kesica Dr. Oetker Džemfix 2:1
1 kašika jestivo ulje

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Pripremite i odmerite sve sastojke. Luk i beli luk očistite, fino iseckajte. Šargarepu očistite, operite i iseckajte na sitne kolutiće. Očistite paprike, operite i isecite ih na tanke režnjeve. Odmerite ukupno 550 g povrća. Ocedite pasulj i kukuruz. Odmerite po 75 ml od obe vrste sirćeta. Odmerite 20 g soli. Pripremite šećer i pomešajte ga sa ½ kesice Džemfixa.

2

U velikoj šerpi zagrejte ulje i mešajući dobro prodinstajte luk, beli luk, papriku, šargarepu i čili papričice. Dodajte obe vrste sirćeta, potom paradajz, šećer sa Džemfixom, začine i so. Povremeno promešajte dok smesa ne počne da vri. Sada dodajte pasulj i kukuruz i neprestano mešajući kuvajte oko 5 minuta na jakoj vatri. Sipajte sos odmah u pripremljene tegle do vrha i zatvorite ih poklopcima na navoj. Okrenite tegle naopako i ostavite ih tako da odstoje 5 minuta.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Kauboj sos za decu

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 5kJ
2kcal
1kJ
1kcal
Masti 15g 3.4g
Ugljeni hidrati 10g 2.3g
Proteini 7.5g 1.7g