Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kari-krompir

Odličan prilog uz piletinu ili kobasice

1 Porcija

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Kari-krompir

800 g krompira sitnog
6 kašike jestivog ulja suncokretovog
2 kašike karija u prahu
malo soli
2 paprike žute (oko 400 g)
2 glavice crnog luka
malo bibera
2 kašike oljuštenog, seckanog badema
malo vode
250 g jogurta
2 kašike peršuna seckanog

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Operite krompit, prokuvajte ga u slanoj vodi oko 15 - 20 minuta, ostavite da se ohladi i oljuštite. Luk očistite i iseckajte na trake. Papriku očistite, operite, odstranite semenke i belu kožicu i iseckajte na kockice. Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju i propržite krompir, povremeno promešajte. Dodajte kari i so i kratko prodinstajte sve zajedno. Izvadite krompir, ostavite ga da stoji na toplom mestu, a tiganj obrišite (inače će kari zagoreti i postaće gorak). Zagrejte preostalo ulje i prodinstajte kockice paprike. Dodajte luk i dinstajte sve zajedno dok luk ne postane staklast. Dodajte biber i bademe, nalijte vodom i dinstajte još 10 - 15 minuta. Dodajte jogurt i krompir u mešavinu paprike i zagrejte. Pospite kari-krompir seckanim peršunom i poslužite.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Kari-krompir

Po porciji / komada Na 100 g / ml