Flag

Kajsija jabuka kolač

1 kolač
Srednje teško
40
Jabuka - kajsija kolač koji se priprema dan ranije.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Kolač možete slobodno da ispečete i dan ranije.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom (Ø 26cm)
malo masnoće
Fil
200 gsušenih kajsija
500 gjabuka
50 goljuštenog, seckanog badema
5 kašika/evoćnog likera od kajsije ili breskve
Mućeno testo
250 gmekog margarina ili maslaca
80 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
4 komadajaja
250 gpšeničnog brašna
2,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
100 gbadema mleveni
Dodatno
50 goljuštenog, seckanog badema
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Za fil sitno iseckajte kajsije. Jabuke oljuštite, isecite na četvrtke, očistite i sitno iseckajte. Pomešajte voće sa bademom i likerom i ostavite da odstoji najmanje 30 minuta u pokrivenom sudu.Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom (Ø 26cm).

2

Mućeno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite mekani margarin ili maslac u činiji. Postepeno dodajte prosejani šećer u prahu i vanilin šećer i sve umutite najvećom brzinom u ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom iz dva puta muteći kratko srednjom brzinom. Na kraju dodajte badem. Sipajte polovinu testa u kalup i povucite ga po rubu na gore. Dodajte fil u drugu polovinu testa i ispajte u kalup. Poravnajte testo i pospite seckanim bademima. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu i potom ga izvadite na rešetku da se ohladi. Pre serviranja ga pospite šećerom u prahu.

  • Kolač možete slobodno da ispečete i dan ranije.