Flag

Jagoda tunel

1 kolač
Srednje teško
40
Idealan recept za nenajavljene goste.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Tunel možete da pripremite i dan ranije.
Recipe Tips
Umesto jagoda možete da koristite i kajsije. Pritom iseckajte 2/3 kajsija iz konzerve (od neto 480 g) i sjedinite sa jogurtom (ili kefirom). Ostatak kajsija isecite na kriške i poslažite preko gotovog kolača.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za tepsiju (40 x 30 cm) i kalup za srneća leđa (30 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
prozirna folija
Biskvitno testo
4 komadajaja
100 gšećera
1 ravna kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašikakakao praha (neslađenog)
50 gmlevenih lešnika
Fil
350 gjagoda
6 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
500 mljogurta ili kefira
100 gšećera
1 komadrendane kore limuna
2 kašika/evinjaka
Dodatno
150 gjagoda
25 gmlečne čokolade
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Zagrejte rernu.Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje. Na otvorenoj strani tepsije papir savijte tako, da oblikujete rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Na kraju pažljivo dodajte mlevene lešnike. Testo sipajte u tepsiju, poravnajte i pecite na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit odmah posle pečenja odvojite od ivica, istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.


U međuvremenu obložite kalup za srneća leđa providnom folijom. Iz biskvitne ploče isecite jedan pravougaonik veličine 30 x 20 cm i jedan 30 x 10 cm. Sa većom pločom obložite kalup za srneća leđa i ostavite da na dužnim stranama viri oko 1 cm preko ruba kalupa.

3

Fil

Jagode operite i ocedite, očistite i sitno iseckajte. Želatin potopite prema uputstvu sa kesice. Jogurt ili kefir dobro pomešajte sa šećerom i rendanom korom limuna. Želatin otopite sa vinjakom prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte preostalu smesu. Dodajte seckane jagode i sipajte u kalup preko biskvitne kore. Pažljivo preklopite manjom biskvitnom korom i blago pritisnite. Stavite tunel da odstoji najmanje 1 sat u frižideru. U međuvremenu operite i očistite jagode i isecite ih na listiće. Pažljivo istresite kolač na tacnu i skinite foliju. Dekorativno poslažite listiće jagoda preko tunela. Čokoladu grubo usitnite i otopite na pari, malo je prohladite pa ukrasite kolač.

  • Tunel možete da pripremite i dan ranije.
  • Umesto jagoda možete da koristite i kajsije. Pritom iseckajte 2/3 kajsija iz konzerve (od neto 480 g) i sjedinite sa jogurtom (ili kefirom). Ostatak kajsija isecite na kriške i poslažite preko gotovog kolača.