Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jagoda-Tiramisu

Interesantna poslastica

1 Porcija

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda-Tiramisu

500 g jagoda
100 g keksa sa bademom (Amarettini keksići) ili 1 pakovanje piškota
1 kesica Dr. Oetker Preliv za tortu prozirni
3 kašike šećera
4 kašike vode hladne
400 g slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfixa
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g sira Mascarpone
150 g jogurta (3,5 % mm)
40 g šećera u prahu

Dodatno:

malo pistaćija seckanog (1 kašika)

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Jagode operite, ocedite, očistite i ispasirajte. Poslažite Amarettini (ili piškote) jedan pored drugog u plitkoj, četvrtastoj posudi (oko 30 x 20 cm). Preliv za torte pomešajte sa šećerom u maloj šerpi i razmutite sa hladnom vodom. Dodajte pire od jagoda u zamućeni preliv. Sada stavite da kratko prokuva uz neprestano mešanje. Ostavite 2 kašike želea od jagode po strani za ukrašavanje. Preostali žele od jagode odmah rasporedite preko Amarettinija (ili piškota). Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Mascarpone sjedinite sa jogurtom i šećerom u prahu, dodajte slatku pavlaku i ravnomerno nanesite krem preko smese od jagoda. Preostali žele od jagoda nabacajte po površini Mascarpone krema i dekorativno razvucite uz pomoć drške od kašike. Ostavite da odstoji u frižideru najmanje 4 sata pre služenja.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Jagoda-Tiramisu

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 0.2g 0g
Ugljeni hidrati 0.1g 0g
Proteini 0.1g 0g