Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Jagoda-mafini

Sastojci

Sastojci

Za recept Jagoda-mafini

Tepsija:

malo masnoće
pšenično brašno

Mućeno testo:

125 g jagoda
175 g mekog margarina ili maslaca
125 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
4 jaja
175 g pšeničnog brašna
na vrh noža Dr. Oetker Prašak za pecivo
50 g Dr. Oetker Gustina
3 - 4 kašike mleka
100 g kokosovog brašna

Glazura:

175 g marmelade od jagoda
2 kašike vode

Priprema

Priprema

1

Zagrejte rernu. Podmažite kalup za mafine i pospite brašnom. Operite jagode, ocedite, očistite i iseckajte na sitne komadiće.

2

Mućeno testo:

Meki margarin ili maslac penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, naizmenično sa mlekom, muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Prvo sipajte po jednu kašiku u svaki od kalupčića za mafine, pospite komadićima jagoda, pokrijte preostalim testom i poravnajte. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 30 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

3

Nakon pečenja ostavite mafine da odstoje još oko 10 minuta u tepsiji da se prohlade, posle toga ih izvadite i stavite na rešetku obloženu papirom za pečenje da se ohlade.

4

Glazura:

Provucite marmeladu kroz sito, pomešajte sa vodom i malo ukuvajte. Premažite mafine glazurom i po želji ukrasite listićima matičnjaka ili mente.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Jagoda-mafini

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 2kJ
1kcal
Masti 7.5g 0.8g
Ugljeni hidrati 5g 0.5g
Proteini 3.8g 0.4g