Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

Kapkejk u karamel sosu sa voćem

12 Porcije

Zahteva određeno umeće 50 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

Podloga:

200 g brašna
100 g šećera
50 g putera/maslaca
1 jaje
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo

Karamel:

200 g šećera
malo vode

Voćni sloj:

1 kruška
2 jabuke
slatka pavlaka
slatka pavlaka
1 kesica Dr. Oetker Cimet šećer
200 g šećera
50 g oraha

Priprema

Priprema

1

Pomešati brašno sa praškom za pecivo. Dodati ih iz dva puta u šećer, hladan puter i jaje koji su već sjedinjeni.

2

Mesiti da se sve lepo ne ujednači. Ostaviti kratko u frižider da se odmori.

3

Kada se testo odmori, rastanjiti ga na malo brašna i seći okrugle oblike, prečnika modle u kojoj će se peći.

4

Karamelizovati šećer sa malo vode. Jabuke i kruške iseći na kockice.

5

Sipati u svaki kalup karamel (utrošiti polovinu karamela), pa kockice kruške i jabuke, posuti sve cimet šećerom i onda preko rasporediti testo.

6

Peći na 170 stepeni, 30-35 minuta.

7

U ostatak karamela sipati seckane orahe i izliti u pleh da se stegne.

8

Sačekati da se kapkejkovi malo ohlade, pa ih izvaditi i servirati ukrašene slatkom pavlakom i karamelom sa orasima.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Izvrnuti kapkejkovi sa kruškama i jabukama

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
1kJ
1kcal
Masti 2.5g 3.7g
Ugljeni hidrati 1.7g 2.5g
Proteini 1.2g 1.9g