Flag

Integralne zemičke

1 Pecivo
Jednostavno
60
Zdrave i ukusne integralne zemičke.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Zemičke možete da zamrznete.
Recipe Tips
Za pikantne zemičke testo pripremite bez šećera i dodajte ½ kašičice soli. U jednu polovinu testa dodajte 2 sitno seckana mlada luka, a u drugu polovinu na sitne kockice seckanu crvenu papriku. Ostatak pripreme je isti.
Recipe Tips
Zemičke možete da pripremite i sa običnim brašnom.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Testo od sira i ulja
250 gpšeničnog brašna integralnog
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
60 gšećera
125 gšvapskog sira ili kisele pavlake
75 mlmleka
75 mljestivog ulja
1 prstohvatsoli
25 gsemenki suncokreta
50 gsuvog grožđa
Dodatno
3 kašika/emleka
malosusama
malomaka
malosemenki suncokreta
malozobenih pahuljica
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Testo sa uljem i sirom

Pomešajte brašno i prašak za pecivo i sipajte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo, osim semenki suncokreta i suvog grožđa, i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i na radnoj površini oblikujte valjak i prepolovite. U jednu polovinu testa umesite suncokret, u drugu polovinu umesite suvo grožđe. Od svake polovine testa napravite po 5 zemički i položite ih na tepsiju. Svaku zemičku zasecite dva puta ukoso, premažite mlekom i po želji pospite susamom, makom, suncokretom ili zobenim pahuljicama. Pecite na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite zemičke sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se hlade.


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite zemičke sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se hlade.

  • Zemičke možete da zamrznete.
  • Za pikantne zemičke testo pripremite bez šećera i dodajte ½ kašičice soli. U jednu polovinu testa dodajte 2 sitno seckana mlada luka, a u drugu polovinu na sitne kockice seckanu crvenu papriku. Ostatak pripreme je isti.
  • Zemičke možete da pripremite i sa običnim brašnom.