Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.
Pomešajte brašno i prašak za pecivo i sipajte u činiju. Dodajte preostale sastojke za testo, osim semenki suncokreta i suvog grožđa, i mutite kratko mikserom (nastavci za mešenje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko testo (ne mutite predugo, lepiće se testo). Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i na radnoj površini oblikujte valjak i prepolovite. U jednu polovinu testa umesite suncokret, u drugu polovinu umesite suvo grožđe. Od svake polovine testa napravite po 5 zemički i položite ih na tepsiju. Svaku zemičku zasecite dva puta ukoso, premažite mlekom i po želji pospite susamom, makom, suncokretom ili zobenim pahuljicama. Pecite na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite zemičke sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se hlade.
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite zemičke sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se hlade.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva