Flag

Hleb sa susamom

1 Pecivo
Jednostavno
60
Hleb sa maslinovim uljem i susamom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Testo
500 gpšeničnog brašna (tip 550)
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kašičicasoli
1 kašičicašećera
250 mlvode mlake
4 kašika/emaslinovog ulja
malosusama
3 kašika/esusama
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Priprema

Susam popržite u teflonskom tiganju bez masnoće.

2

Testo

Prosejte pšenično brašno u posudu i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte šećer, so, vodu i ulje. Električnim mikserom (nastavcima za mešenje) mešajte oko 5 minuta najpre najmanjom, potom najvećom brzinom, dok ne dobijete glatko testo. Pred kraj izrade testa umešajte prženi susam. Testo ostavite da odstoji pokriveno na toplome dok ne naraste, odnosno dok mu se vidno ne poveća zapremina.Testo kratko promesite. Stavite ga u namašten kalup (30x11 cm) pa ga ostavite pokrivenog na toplom da još jednom nadođe. Površinu premažite vodom i pospite susamom. Kalup stavite na rešetku u rerni.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C