Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Gospodski krem

Sastojci

Sastojci

Za recept Gospodski krem

Pripremiti:

1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom slatke pavlake
40 g šećera
500 ml mleka

Dodatno:

75 - 100 g čokolade za kuvanje
4 - 5 kašike ruma
200 g slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfix
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer

Priprema

Priprema

1

Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa 6 kašika mleka, tako da dobijete glatku smesu. Preostalo mleko stavite da se kuva, kada provri skinite sa šporeta i metlicom umešajte razmucen puding. Vratite na šporet i uz neprestano mešanje kuvajte još jedan minut. Vruć puding odmah prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

2

U međuvremenu iseckajte čokoladu (75 g) na sitne komadiće. U hladan puding umešajte rum i komadiće čokolade (ostavite malo po strani za ukrašavanje).

3

Slatku pavlaku umutite sa Kremfixom i Vanilin šećerom. 2/3 pavlake sjedinite sa pudingom i rasporedite krem u desertne čaše. Preostalu slatku pavlaku sipajte u špric za ukrašavanje i ukrasite deserte, pospite čokoladnim mrvicama.

4

Pripremite papir za pečenje, odsecite mali ćošak kesice sa čokoladom i na papiru iscrtajte ornamente po želji. Kada se čokolada stegne, pažljivo odvojite ornamente i time ukrasite desert.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Gospodski krem

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
Masti 2.4g 0.3g
Ugljeni hidrati 1.6g 0.2g
Proteini 1.2g 0.1g