Flag

Galete od jabuka

otprilike 20 Porcija/e
Srednje teško
60
Francuski kolač od jabuka sa lešnicima i cimetom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Prhko testo
210 gintegralnog brašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
80 gšećera u prahu
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
110 gputera/maslaca mekog
2 kašika/emleka
2 kašika/emlevenih badema
Nadev
3 kašika/emlevenih lešnika
500 gjabuka (očišćenih i isečenih na tanje kriške)
1 kašičicacimeta
2 kašika/esmeđeg šećera
Za premazivanje
1 komadjaje
1 kašikasmeđeg šećera
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Pouljite lim za pečenje. Zagrejte peć na 170°C (vreo vazduh na 150°C).

2

Prhko testo

Pomešajte brašno i prašak za pecivo i stavite u činiju. Dodajte šećer u prahu s vanilin šećerom, soli, puterom i mlekom i mikserom (lopaticama) umesite testo. Umesite i bademe. Testo omotajte folijom za čuvanje svežine i ostavite oko 40 minuta na hladnom. Testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga (prečnika 30 cm) i stavite na pouljen pleh.

3

Nadev

Pospite mlevenim lešnicima, ne posipajući pritom krajeve testa oblikovanog u krug (5 cm). Raspodelite jabuke po lešnicima. Pomešajte cimet sa smeđim šećerom i pospite po jabukama.

4

Premazivanje

Neposute krajeve testa preklopite prema unutra, premažite jajetom i pospite smeđim šećerom. Pecite u prethodno zagrejanoj peći na 170°C (vreo vazduh 150°C) na donjoj rešetki, oko 38 minuta.

5

Napomena

Umesto 500 g jabuka, za nadev možete koristiti po 250 g šljiva i krušaka.