Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ekleri sa nugatom

Od kuvanog testa

1 Kolač

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Ekleri sa nugatom

Tepsija:

malo masnoće
pšenično brašno

"Kuvano" testo:

125 ml vode
25 g mekog margarina ili maslaca
75 g pšeničnog brašna
15 g Dr. Oetker Gustina
2 jaja
na vrh noža Dr. Oetker Prašak za pecivo

Aprikotiranje:

1 - 2 kašika džem od kajsije

Fil:

200 g hladne slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfix
50 g nugata krema mekog (npr. eurokrem, Nutella) sobne temperature

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite brašnom.

2

Testo:

U maloj šerpi prokuvajte vodu sa maslacem ili margarinom. Izmaknite sa šporeta. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i odjednom dodajte u vruću tečnost. Pomoću varjače sve dobro sjedinite, tako da dobijete glatko testo, vratite na šporet i „kuvajte" oko 1 minut. Sipajte testo u činiju. Dodajte 2 jaja jedno za drugim i umutite mikserom (nastavci za mešenje) najvećom brzinom. Poslednje jaje razmutite i dodajte postepeno u testo, ali samo onoliko, koliko je potrebno da testo dobije visoki sjaj i da u trakama visi sa kašike. Prašak za pecivo dodajte tek u ohlađeno testo. Sipajte testo u špric sa zvezdastim nastavkom (Ø 13 mm). Našpricajte na tespiju trake dužine oko 8 cm. Stavite da se peče.

Gornji i donji grejači: približno 200°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 20 Min.

Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Tokom prvih 15 minuta ne otvarajte rernu, jer će u suprotnom testo spasti. Odmah nakon pečenja sa svakog od peciva odsecite „kapu", ostavite polovine testa da se ohlade na rešetki.

3

Radi aprikotiranja, džem provucite kroz sito, zagrejte neprestano mešajući i time tanko premažite „kape" peciva.

4

Fil:

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom i dodajte nugat krem kašiku po kašiku. Sipajte fil u špric sa zvezdastim nastavkom, nafilujte eklere i poklopite gornjom kapom.

5

Ekleri sa filom od čokolade i jagoda:

Grubo usitnite 150 g mlečne čokolade. Prokuvajte 200 g slatke pavlake. Izmaknite sa šporeta, umešajte čokoladu i mešajte sve dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Ostavite smesu da odstoji preko noći. Narednog dana operite 250 g jagoda, ocedite, očistite i iseckajte na fine listiće. Umutite čokoladnu pavlaku muteći miskerom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 10 minuta, dok ne postane lepo kremasta. Sipajte krem u špric, nafilujte eklere, preko fila poslažite jagode. Poklopite gornjim delom. Otopite 50 g bele čokolade na pari i pomoću kašičice poprskajte eklere.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Ekleri sa nugatom

Po porciji / komada Na 100 g / ml