Flag

Džepići s jabukama

1 kolač
Jednostavno
40
Džepići od testa s posnim sirom i nadevom od jabuka
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Nadev od jabuka
450 gjabuka (očišćenih i sitno narezanih)
30 gbelog grožđa
40 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
malorendane kore limuna
Testo sa sirom
320 gbrašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
80 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
60 mljestivog ulja
150 gposnog svežeg sira
60 mlmleka
Za premazivanje
3 kašika/emleka
Za ukrašavanje
100 gšećera u prahu
sok od limuna (1 limuna)
malobadema (nekoliko listića )
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Namastite lim za pečenje. Zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C

2

Nadev od jabuka

Pomešajte sastojke za nadev.

3

Testo sa sirom

Pomešajte brašno s praškom za pecivo i prosejte po radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama umesite testo. Testo razvaljajte na radnoj površini na debljinu od približno 2 mm i izrežite krugove (prečnik 12 cm). Krugove testa do polovine premažite nadevom od jabuka i ostavite pritom slobodan rub. Rubove premažite mlekom. Preklopite testo u oblik džepića i dobro pritisnite rub.

4

Premazivanje

Džepiće s jabukama stavite na namašćen lim za pečenje i premažite mlekom. Električna rerna: oko 180°C Nivo rerne: sredina rerne Vreme pečenja: oko 20 Min.

5

Ukrašavanje

Za glazuru pomešajte šećer u prahu s limunovim sokom. Još tople džepiće premažite glazurom. Pospite džepiće bademovim listićima.