Flag

Dukati sa sirom i maslinama

1 Pecivo
Jednostavno
60
Mediteranska receptura za pripremu peciva.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Gotove dukate možete da zamrznete. Posle odleđivanja ih ponovo zapecite u rerni oko 5 minuta.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
papir za pečenje
Mešeno testo
100 gpšeničnog brašna
2 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
40 gparmezana fino rednani
200 gkačkavalja Ementaler rendanog
60 gmekog margarina ili maslaca
80 mlmleka
Dodatno
20 komadamaslina/e bez koštice, npr. punjene paprikom
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

2

Mešeno testo

Brašno sa praškom za pecivo prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmnajom, potom najvećom brzinom tako da dobijete glatko i meko testo. Na radnoj površini blago posutoj brašnom još jednom promesite testo, prepolovite količinu i svaku polovinu oblikujte u valjak dužine oko 40 cm. Isecite svaki valjak na oko 20 istih parčića i oblikujte loptice. Prepolovite masline, pa sa sečenom stranom na dole utisnite u svaku lopticu duboko odozgo, položite na tepsiju. Stavite tepsiju na sredinu rerne i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite pecivo sa papirom na rešetku i ostavite da se ohladi, ili poslužite dok je još toplo.

  • Gotove dukate možete da zamrznete. Posle odleđivanja ih ponovo zapecite u rerni oko 5 minuta.