Flag

Dr. Čiz

2 Porcija/e
Srednje teško
40
Ukusan musli desert - Dr. Čiz.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Krem
350 gmaskarpone (maskarpone sir)
100 gkrem sira
100 gDr. Oetker Pudinga sa ukusom slatke pavlake (pripremljenog)
100 gDr. Oetker Šlag pene (pripremljene)
1 šipkaDr. Oetker Burbon vaniline šipke
30 gšećera u prahu
2 komadarendane kore limete
1 komadrendane kore pomorandže
1 komadrendane kore limuna
5 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
Karamel preliv
100 gbombonskog sirupa
125 gšećera
200 mlslatke pavlake za kuvanje
30 gputera/maslaca
0,5 kašičiceDr. Oetker Cimet šećera
Picture - Dr. Oetker Šlag pene (pripremljene)
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni

Kora

Na tihu vatru staviti puter i med da se otope, otopljeni puter i med preliti preko muslija i sve lepo sjediniti.


Karamel preliv

Otopiti šećer na tihoj vatri do lepe karamel boje, zatim dodati puter, slatku pavlaku, cimet šećer i na kraju bonbonski sirup, vratiti sve na tihu vatru i mešati da se sve lepo sjedini i otopi. Gotov krem ostaviti da se ohladi.


Krem

Skuvati i ohladiti puding sa ukusom slatke pavlake. Umutiti šlag penu. Potopiti želatin u hladnu vodu i ostaviti ga da odstoji. Pomešati maskarpone sir, krem sir, šećer u prahu, šipku burbon vanile, rendane kore llimete, limuna i pomorandže, kristal šećer, zatim staviti natopljeni želatin da se otopi na tihoj vatri. Kremu dodati 100g ranije pripremljenog šlaga i 100 g pripremljenog pudinga sa ukusom slatke pavlake, dodati otopljen želatin i izmešati sve da se dobije lepa kompaktna masa. Ostaviti masu 30 min u frižideru.


Spajanje

Na dno tegle ili čaše sipati pripremljenu masu od muslija, zatim preko mase ohlađeni krem, pa opet musli i masu. Preliti ohlađenim karamel prelivom, ukrasiti po želji svežim voćem, malinama jagodama ili po Vašem izboru.