Flag

Dinkel zemičke

1 Pecivo
Jednostavno
60
Pripremite raznovrstan doručak uz Dinkel zemičke.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Napravite 17 loptica i poslažite ih na tepsiju u obliku točka, premažite i pospite ih različitim semenkama.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
Kvasno testo
200 gintegralnog brašna dinkel (spelt)
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
250 gpšeničnog brašna
0,5 kašičicesoli
100 gkisele pavlake
1 kašikameda
Varijacije
20 gsemenki lana
20 gsusama ili
30 gIndijskog oraha
30 gsuncokretovog semena
30 gsuvog grožđa ili
30 gmaka ili
100 gslanine prošarane
1 komadcrnog luka sitno seckan ili
100 gsira ovčiji seckani
Premazivanje
malomleka kondenzovanog (mleko za kafu ili slatka pavlaka)
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1

Kvasno testo

Pomešajte dinkel (spelt) brašno i pšenično brašno u činiji za mućenje i dobro sjedinite sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu i podmažite tepsiju.Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite, pritom dodajte jednu od datih varijanti sastojaka. Oblikujte zemičke različitih oblika, položite na tepsiju i zasecite površinu po želji. Premažite zemičke kondenzovanim mlekom, po želji pospite semenkama lana, susamom, makom ili semenkama suncokreta i ponovo ostavite da odstoje dok se vidno ne uvećaju. Stavite da se peku.

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite na rešetki da se hlade.

  • Napravite 17 loptica i poslažite ih na tepsiju u obliku točka, premažite i pospite ih različitim semenkama.