Flag

Dinkel hleb sa lešnicima

1 Pecivo
Srednje teško
60
Veoma zdrav i ukusan hleb sa lešnicima.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtasti kalup (30 cm)
malo masnoće
Kvasno testo
250 mlmleka
75 gmaslaca
500 gintegralnog brašna dinkel (spelt)
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
30 gsmeđeg šećera
1 kesicaDr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1 prstohvatsoli
malokardamoma i cimeta
2 komadajaja
125 glešnika
Premazivanje
1 komadžumance
1 kašikamleka kondenzovanog (mleko za kafu ili slatka pavalaka)
Posipanje
20 glešnika seckanog na listiće
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
1

Kvasno testo

Zagrejte mleko i u njemu otopite maslac. Pomešajte dinkel (spelt) brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke, sve osim lešnika, i umutite mikserom (nastavci za mešenje) kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sada dodajte lešnike. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu ukoliko koristite gornje i donje grejače i podmažite kalup. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini još jednom kratko promesite. Od testa napravite 3 ravnomerne sajle (oko 40 cm dužine) i napravite pletenicu. Stavite pletenicu u kalup i ponovo ostavite da naraste dok se vidno ne uveća. Sjedinite žumance sa kondenzovanim mlekom. Premažite površinu hleba i pospite lešnicima. Stavite kalup na rešetku od rerne i pecite. Gornji i donji grejači: (prethodno zagrejati rernu) Topao vazduh: (prethodno ne zagrejati rernu) Gas: stepen (prethodno ne zagrejati rernu)

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite hleb 10 minuta da se prohladi u kalupu, izvadite i ostavite na rešetki da se ohladi do kraja.