Flag

Čupavci sa kokosom

1 kolač
Jednostavno
40
Biskvitni kolači za svaki dan.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
Mućeno testo
150 mljestivog ulja
400 gšećera
6 komadajaja
400 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Prašak za pecivo
150 mlmleka
Glazura
400 gčokolade za kuvanje
500 mlmleka
130 gšećera
250 gmaslaca
500 gkokosovog brašna
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Pripremite

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.

2

Mućeno testo

Penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje) šećer i ulje. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, naizmenično sa mlekom, muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite na rešetki da se ohladi.

3

Glazura

Usitnite čokoladu. Stavite mleko da prokuva u maloj šerpi, skinite sa šporeta i dodajte čokoladu. Mešajte sve dok se potpuno ne rastopi. Dodajte šećer i maslac u toplu smesu i takođe mešajte dok se ne rastope.Isecite koru od testa na pravougaonike 8 x 4 cm. Svaki pomoću dve viljuške potopite u glazuru, malo ocedite, odmah uvaljajte u kokosovo brašno, dobro pritisnite i ostavite da se suše na rešetki.