Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Čorba od tikvica sa prženim semenkama suncokreta

Zdrava hrana predivnog ukusa

1 Čorba

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čorba od tikvica sa prženim semenkama suncokreta

1 kg tikvica
1 glavica crni luk
1 češanj beli luk
1 kašika jestivo ulje
600 ml supe npr. kocka
malo soli
sveže mleveni crni biber
1 muskatni oraščić rendan
kim mleveni ili korijander
100 ml jogurta gustog
2 kašike semenki suncokreta očišćene
1 kašika peršun sitno seckan

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Operite tikvice i iseckajte na kockice (ne ljuštite!). Očištite i iseckajte sitno crni i beli luk. U loncu zagrejte ulje. Dodajte obe vrste luka i prodinstajte. Dodajte tikvice i kratko prodinstajte sve zajedno. Dolijte supu. Začinite po ukusu dodajući biber, so, muškatno orašče i kim ili korijander. Sve sastojke prokuvajte, kada provri kuvajte na tihoj vatri još ca. 15 minuta.

2

Čorbu propasirajte sa svim sastojcima i još jednom kratko zagrejte. Dodajte jogurt i po potrebi još malo posolite i pobiberite.

Semenke suncokreta propržite u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće, tako da dobiju zlatno-smeđu boju. Sipajte ih na tanjir i ostavite da se ohlade. Peršun operite, osušite i sitno iseckajte. Sipajte čorbu u tanjire, dodajte semenke suncokreta i pospite je peršunom. Poslužite.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Čorba od tikvica sa prženim semenkama suncokreta

Po porciji / komada Na 100 g / ml