Flag

Čokoladni kolač sa kikirikijem

1 Porcija
Srednje teško
60
Ukus čokolade i kikirikija u kolaču.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Za testo
4 komadajaja
4 kašika/evode
130 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvatsoli
70 gbrašna
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
60 gDr. Oetker Gustin
20 gDr. Oetker Kakao
Za fil
300 gšećera
150 gmaslaca
150 mlmleka
300 gkikirikija (slanog prženog)
Za ukrašavanje
150 gcrne čokolade
maločokoladnog preliva desertnog
6 kašičicemleka
malokikirikija
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Dno kalupa za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove kalupa premažite uljem. Za testo - Mikserom penasto umutite jaja, vodu, šećer, vanilin šećer i so. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao prah. Ulijte u smesu jaja i šećer i lagano izmešajte gumenom špatulicom. Dobijenu smesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite oko 25 minuta. Električna rerna oko 180 °C. Vreme pečenja oko 25 min. Pečen biskvit izvadite iz rerne, odvojite obruč i ostavite da se ohladi.

2

Za fil - šećer i maslac istopite u odgovarajućoj posudi uz stalno mešanje dok ne postane svetlo smeđe boje. Dodajte mleko i kuvajte nekoliko minuta dok ne nastane gusta smesa. Sklonite s vatre, umešajte kikiriki i ostavite da se ohladi. Biskvit isecite vodoravno na dva dela. Jedan biskvit premestite na tacnu i postavite obruč. Nadev ravnomerno premažite po biskvitu. Preko stavite drugi biskvit i ostavite najmanje 60 minuta, najbolje preko noći, u frižideru.

3

Za ukrašavanje - Uklonite obruč. Čokoladu izlomite na veće komade i otopite zajedno s desertnim prelivom i mlekom. Dobro izmešajte i prelijte preko kolača. Kikiriki iseckajte na komadiće i po želji ukrasite kolač.