Flag

Čoko-višnja kolač sa mrvicama od badema

1 kolač
Jednostavno
40
Interesantna kombinacija ukusa
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umesto svežeg voća možete da koristite i višnje iz kompota (neto 700 g) ili 600 g smrznutih višanja (obavezno ih dobro ocedite).
Recipe Tips
Ljubitelji „Vanile" naravno fil mogu da pripreme na isti način, koristeći 2 kesice Dr. Oetker Original pudinga od vanile.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
alu-folija
Višnja-čoko nadev
1 kgvišanja
2 kesiceDr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
100 gšećera
500 mlmleka (1/2 l)
200 mlslatke pavlake
Testo sa uljem i sirom
300 gpšeničnog brašna
4 ravne kašičiceDr. Oetker Praška za pecivo
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećera
125 gšvapskog sira ili kisele pavlake
100 mlmleka
100 mljestivog ulja npr. suncokretovo
Mrvice od badema
100 gmlevenih badema
100 gpšeničnog brašna
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećera
100 gmekog margarina ili maslaca
Picture - Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
Picture - Dr. Oetker Praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećera
1

Višnja-čoko nadev

Operite višnje, ocedite, očistite i odstranite koštice. Od 2 kesice praška za puding skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali sa samo 100 g šećera, 500 ml mleka i 200 ml slatke pavlake. Ostavite puding da se ohladi, pritom povremeno promešajte.U međuvremenu zagrejte rernu i podmažite tepsiju.

2

Testo sa uljem i sirom

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najnižom, potom najvećom brzinom sve dok ne dobijete ujednačeno testo. (Ne mutite predugo, jer će se u suprotnom testo lepiti). Razvijte testo na tepsiji. Premažite pudingom, rasporedite višnje preko toga. Na otvorenoj strani tepsije obrazujte rub od višestruko savijene alufolije.

3

Mrvice od badema

Prosejte brašno u činiju i pomešajte sa bademom, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte omekšali maslac ili margarin i sve mutite mikserom (nastavci za mućenje) dok ne dobijete mrvice. Mrvice rasporedite preko višanja. Stavite da se peče.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se ohladi u tepsiji na rešetki za kolače.

  • Umesto svežeg voća možete da koristite i višnje iz kompota (neto 700 g) ili 600 g smrznutih višanja (obavezno ih dobro ocedite).
  • Ljubitelji „Vanile" naravno fil mogu da pripreme na isti način, koristeći 2 kesice Dr. Oetker Original pudinga od vanile.