Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Čoko slatkiš sa jagodama

Osvežavajući desert sa jagodama

12 Porcije

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko slatkiš sa jagodama

Za patišpanj:

5 belanaca
5 kašike šećera
50 g brašna
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kašika Dr. Oetker Kakao 80g
45 g krupno seckanh oraha

Za I fil:

5 žumanca
2 kesice Dr. Oetker Krem pudinga sa ukusom jagode
350 ml vode
500 g jagoda
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećera
200 g šećera
350 g keksa sa maslacem

Za II fil:

1 pakovanje Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom čokolade
200 ml slatke pavlake

Dekoracija:

6 korneta
Dr. Oetker Dekor Mix srca
6 macaronsa

Priprema

Priprema

1

Patišpanj:

Belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite brašno, prašak za pecivo Dr.Oetker i kakaom Dr.Oetker. Prosejte u umućena belanca i promešajte. Na dno kalupa veličine 26 cm stavite papir za pečenje i premažite uljem. Orahe iseckajte i stavite na dno kalupa. Preko oraha rasporedite smesu za patišpanj. Pecite 12 minuta na 200 °C. Nakon tog vremena izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi.

2

I fil:

Sjedinite žumanca, 2 pudinga sa ukusom jagode Dr.Oetker i 150 ml vode. U drugi sud stavite jagode, šećer, 200 ml vode i 2 vanil šećera Dr.Oetker. Kada provri sipajte smesu sa žumancima i pudingom i skuvajte fil. Odmah izručite preko izlomljenog keksa i promešajte. Sipajte preko patišpanja i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda prebacite u frižider da se ohladi i stegne.

3

II fil:

Slatku pavlaku izmiksajte. U drugi sud sipajte hladno mleko i fil za tortu sa ukusom čokolade Dr.Oetker. Mikserom mutite najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom oko 2 minuta. Dodajte u posudu sa umućenom slatkom pavlakom i mutite najvećom brzinom oko 2 minuta.

4

Dekoracija:

6 korneta pri vrhu napunite čoko filom. Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa, skinite papir za pečenje i prebacite na tacnu za tortu. Tortu premažite čoko filom, dekorišite kornetima, dekor srcima Dr.Oetker, jagodama i macaronsima. Slatkiš čuvajte u frižideru.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Čoko slatkiš sa jagodama

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Masti 1g 0.7g
Ugljeni hidrati 0.7g 0.5g
Proteini 0.5g 0.4g