Flag

Čoko rozen kolač

1 Porcija
Jednostavno
40
Ukusan čokoladni kolač za celu porodicu
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Pre prelivanja galzurom, kolač izvadite iz frižidera i ostavite bar 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura, na hladnom kolaču, ne bi očvrsnula, pre nego što je ravnomerno razmažete.
Recipe Tips
Kada glazura počne da se steže, po želji ukrasiti Dr.Oetker Čokoladnim mrvicama.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
1 pakovanjeDr. Oetker Rozen kore
Potrebno za fil
750 mlmleka
200 gšećera
40 gDr. Oetker Kakao
45 gDr. Oetker Gustin
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
150 gčokolade za kuvanje
125 gmargarina
2 kašika/eruma po želji
Potrebno za glazuru
200 gčokolade za kuvanje
3 kašika/eulja
čokoladne mrvice po želji
Picture - Dr. Oetker Rozen kore
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema fila

U veću šerpu sipati 550 ml mleka staviti na šporet da se kuva. Kada mleko provri skloniti sa šporeta. Prethodno dobro razmutiti sledeće sastojke: 40 g kakao praha, 45 g gustina, 200 g šećera, 1 Dr.Oetker vanilin šećer i 2 kašike ruma, u 200 ml mleka. Kada mleko provri skloniti sa vatre i dodati pripremljene sastojke. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz neprekidno mešanje, dok se fil ne zgusne. Skloniti sa šporeta i dodati 150 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljenu na kockice) i 125 g margarina izrezanog na listiće i mešati dok se ne istopi.

2

Filovanje kora

Vrućim filom ravnomerno premazati sve kore, osim poslednje. Prekriti folijom, staviti u frižider i pritisnuti. Posle par sati ili sutradan tortu preliti glazurom.

3

Priprema glazure

Otopiti na pari 200 g čokolade za kuvanje (prethodno izlomljene na kockice), sa 3 kašike ulja. Kratko prohladit i preliti kolač.

  • Pre prelivanja galzurom, kolač izvadite iz frižidera i ostavite bar 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura, na hladnom kolaču, ne bi očvrsnula, pre nego što je ravnomerno razmažete.
  • Kada glazura počne da se steže, po želji ukrasiti Dr.Oetker Čokoladnim mrvicama.