Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Čoko liker torta

Za posebne trenutke zadovoljstva

1 Torta

Komplikovano 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čoko liker torta

Biskvitno testo:

4 jaja
180 g šećera u prahu
80 g glatkog brašna
1 kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom vanile

Fil:

2 žumanca
80 g šećera u prahu
250 ml čokoladnog likera
6 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
2 kašike ruma
250 ml slatke pavlake

Premazivanje:

1 - 3 kašika marmelada crvene (ribizle, šipka ili maline)

Premazivanje i posipanje:

250 ml slatke pavlake
1 kesica Dr. Oetker Kremfix

Ukrašavanje:

1 list Dr. Oetker Želatin u listu beli gold
60 ml čokoladnog likera

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom u prahu. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i praškom za puding, prosejte i dodajte u smesu od jaja. Pažljivo sjedinite. Smesu sipajte u kalup sa štipaljkom (prečnik 24 ili 26 cm) obložen papirom za pečenje i povucite ka rubu na gore. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: donja

Peći: otprilike 40 Min.

Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu!

2

Za fil na pari dobro umutite žumanca sa šećerom u prahu. Skinite sa šporeta i umešajte liker. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice, zagrejte sa rumom i brzo umešajte u smesu. Umutite slatku pavlaku i pažljivo je sjedinite sa pripremljenom smesom. Potpuno ohlađenu koru presecite jednom vodoravno.

3

Premažite jednu koru marmeladom i obložite očišćenim obručem kalupa. Ravnomerno rasporedite krem, poklopite drugom korom i blago pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 5 sati u frižideru. Pažljivo odstranite obruč kalupa.

4

Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom. Premažite površinu i sa strane sa 2/3 umućene pavlake. Preostalu pavlaku sipajte u špric sa okruglim nastavkom i po želji našpricajte šaru na tortu. Sa strane pospite proprženim bademom.

5

Pripremite želatin prema uputstvu sa ambalaže i pomešajte sa likerom. Sipajte po površini torte radi ukrašavanja po sopstvenoj želji.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Čoko liker torta

Po porciji / komada Na 100 g / ml