Flag

Čiz u saksijama

3 Porcija/e
Teško
60
Idealan poklon za iznenađenje.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Masa za čiz
350 gmaskarpone sira
130 gkrem sira
1 komadrendane kore limuna
2 komadalajma kora
150 gDr. Oetker Šlag pene (ulupana)
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
2 šipkeDr. Oetker Burbon vaniline šipke
5 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
5 gDr. Oetker Želatin beli mleveni
Kora
450 gmlevenog keksa
125 gmeda
125 gmargarina sa ukusom vanile
Sos od crvenog voća
200 gmešanog voća crvenog
100 gšećera
50 gDr. Oetker Gustin
Krembl od kakao praha „zemlja“
60 gmargarina ili maslaca
75 gbrašna
20 gDr. Oetker Kakao
30 gšećera u prahu
10 gjestivog cveća
Picture - Dr. Oetker Šlag pene (ulupana)
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Želatin beli mleveni
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Kora

Margarin i med otopiti na tihoj vatri pa ih dodati u mleveni keks, sve lepo izmešati i dobijenu masu sipati u kalupe i prstima oblikovati saksiju, pa peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta i zatim ostaviti da se ohladi.

2

Sos

Staviti na tihu vatru miks crvenog voća i sećer da se polako zagreje i prokuva, zatim dodati razmućeni gustin sa malo hladne vode. Sos ostaviti da se prohladi.

3

Čiz

Spojiti maskarpone sir, krem sir, ulupani šlag, sve polako žicom sjediniti dodati rendane kore limuna i lajma, pa sve lepo sjediniti,na kraju dodati vanilin šećer i sve lepo izmešati.

4

Zemlja za kolače

Brašno, šećer u prahu, kakao, sve izmešati na suvo pa mu dodati margarin, pa sve umesiti u mrvičastu masu i peći 7-8 minuta na 180 stepeni.

5

Spajanje

U saksije od pečenog mlevenog keksa sipati po kašiku ohlađenog sosa, zatim dresir dzakom sipati masu za čiz, preko nje posuti zemlju i na kraju staviti po par svežih cvetića na svaku saksiju.