Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Čiz kapkejk

Voćni kapkejk sa filom od sira

12 Porcije

Zahteva određeno umeće 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Čiz kapkejk

Podloga od keksa:

200 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
100 g putera/maslaca
50 g šećera u prahu
4 - 5 kašike mleka

Fil od sira:

300 g sira - masnog kremastog
150 g šećera u prahu
300 ml slatke pavlake
rendana kora limuna
1 kesica Dr. Oetker Goveđi želatin mleveni
4 kašike vode

Limun žele:

1 limun
100 ml vode
2 kašike šećera
½ kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
2 kašike vode
Dr. Oetker Boja za kolače žuta

Malina žele:

100 g malina
4 kašike vode
1 kašika šećer
½ kesica Dr. Oetker Želatin beli mleveni
2 kašike vode

Dekoracija:

sveža menta
kivi

Priprema

Priprema

1

Lešnike samleti, dodati šećer u prahu i puter, pa sve sjediniti špatulom. Dodati mleko i zamesiti dok se ne dobije kompaktno testo. Ovako dobijenu podlogu rasporediti u korpice za kapkejkove.

2

Pripremiti želatin. Kada nabubri u vodi istopiti ga na tihoj vatri.

3

Umutiti pavlaku, skloniti sa strane. Umutiti sir, šećer u prahu, narendanu koru limuna i istopljen želatin. Lagano dodati slatku pavlaku u smesu sa sirom. Rasporediti fil od sira preko podloge sa keksom.

4

Za deo sa voćem sve sastojke, osim želatina, staviti da prokuvaju. Ovaj postupak uraditi posebno za maline, a posebno za limun. Dodati u svaki deo želatin koji je prethodno pripremljen, pre fila sa sirom. Dodati i prehrambenu boju u žele od limuna.

5

Na šest kapkejkova naneti voćni žele sa limunom, a na šest voćni žele sa malinom. Služiti nakon što se svi slojevi zajedno stegnu bar dva sata u frižideru.

6

Poslužiti dekorisano mentom i kivijem nasečenim na kolutove.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Čiz kapkejk

Po porciji / komada Na 100 g / ml