Flag

Carske šnite

1 kolač
Srednje teško
40
Veoma izdašni kolač sa filom od pudinga.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Specijalna smeša
5 komadajaja
100 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
100 gpečenih, mlevenih lešnika
100 ghlebnih mrvica (prezle)
Natapanje
200 mlsoka od pomorandže
5 kašika/eruma
Fil
400 mlmleka
150 gšećera
250 gmekog margarina ili maslaca
1 kesicaDr. Oetker Pudinga sa ukusom karamele
Nadev
40 komadapiškota
Premazivanje i posipanje
250 gslatke pavlake
1 kesicaDr. Oetker Kremfixa
malogrubo rendane čokolade
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Namastite tepsiju (30x35 cm) i blago pospite brašnom. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, muteći mikserom najvećom brzinom oko 2-3 minuta. Dobro pomešajte lešnike sa hlebnim mrvicama i dodajte u umućena jaja. Smesu ravnomerno rasporedite u tepsiji i stavite da se peče na sredini prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 170 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 150 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pomešajte rum sa sokom od pomorandže i još toplo testo poprskajte sa 1/3 tekućine.

2

Fil

Skucajte puding sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa ambalaže. Češće mešajući ga ohladite do sobne temperature. Penasto umutite maslac i brzo umešajte u još topao puding. Fil ravnomerno rasporedite preko kore i ostavite da se ohladi. Piškote umačite u preostali sok i rum i položite ih preko fila. Umutite slatku pavlaku sa Kremfix-om i ravnomerno premažite preko piškota. Pospite čokoladom i ostavite šnite da odstoje preko noći u frižideru.