Flag

Buhtle u vencu

1 kolač
Srednje teško
40
Buhtle sa predivnim voćnim filom.
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Servirajte uz Dr. Oetker Original puding od vanile, koji ćete pripremiti prema uputstvu sa ambalaže, ali sa 750 ml mleka, tako da dobijete gust sos od vanile.
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Kalup sa štipaljkom i rupom (Ø 26 ili 28 cm)
malo masnoće
pšenično brašno
Kvasno testo
250 mlmleka
100 gmargarina ili maslaca
500 gpšeničnog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
80 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
2 komadajaja
rendana kora limuna (1 limuna)
Fil
1 teglakompota od višanja (bez koštica, neto 350 g)
200 gmarmelade od višanja ili trešanja
50 gmaka mlevenog
Dodatno
malošećera u prahu
1 kašikamaslaca
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Za testo zagrejte mleko i u njemu otopite maslac ili margarin. Za fil ocedite višnje u cediljki.

2

Kvasno testo

Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte ostale sastojke i mešavinu toplog mleka i masnoće i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo pokriveno da odstoji na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i pospite brašnom.

3

Fil

Pomešajte marmeladu sa makom i višnjama.Testo još jednom kratko promesite na radnoj površini blago posutoj brašnom i podelite ga na 12 jednakih jufkica. Sada svaku jufku razvijte oklagijom na oko ½ cm debljine i na sredinu svake stavite 1 kašiku fila. Preklopite ivice testa preko fila i blago pritisnite. Položite buhtle sa spojem na dole jednu pored druge u venac kalup.Otopite maslac u maloj šerpi. Premažite buhtle time i ostavite ih još jednom da nadođu 30 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu. Nakon toga stavite na rešetku u donjoj trećini rerne da se peče.Temperatura pečenja:Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)Topao vazduh: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)Gas: stepen 3-4 (prethodno zagrejati rernu)Vreme pečenja: oko 30 min.

Pozicija rešetke: donja trećina

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite buhtle da se malo prohlade u kalupu, potom ih pospite šećerom u prahu.

  • Servirajte uz Dr. Oetker Original puding od vanile, koji ćete pripremiti prema uputstvu sa ambalaže, ali sa 750 ml mleka, tako da dobijete gust sos od vanile.