Flag

Brioš čudovišta

1 kolač
Srednje teško
60
Kremasti lepi kolač za male žurke.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
papir za pečenje
Kvasno testo
450 gmekog brašna
1 kesicaDr. Oetker Suvi pekarski kvasac
100 gmaslaca omekšalog
80 gšećera u prahu
1 prstohvatsoli
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
0,5 komadarendane kore limuna
4 komadažumanca
250 mlmleka mlakog
Krem
1 komadžumance
2 kašika/ešećera u prahu
3 kašika/esira Mascarpone
3 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
maloruma
250 mlslatke pavlake
Nadev i ukrašavanje
malomarmelade od malina (pasirane)
Picture - Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Prosejte brašno u posudu za mešenje i dobro pomešajte sa kvascem. Preostale sastojke dodajte redom i mutite mikserom (nastavic za mešenje) oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte testo i ostavite da stoji na toplom mestu dok se ne udvostruči. Premesite testo i i formirajte rolnu debljine 5 cm, isecite na 15- 20 jednakih delova. Delove testa formirati u loptice i stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje u dovoljnim razmacima. Ostavite da stoje na toplom mestu sve dok kugle ne narastu za trećinu. Tepsiju staviti na donju polovinu prethodno zagrejane pećnice.

Pozicija rešetke: donja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 190 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 170 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolačiće ostavite da se ohlade i presecite ih na pola.

2

Za krem umutite na pari žumanca sa šećerom u prahu, sklonite sa vatre i mutite dok se smesa ne ohladi i postane kremasta. Dodajte Mascarpone. Želatin pripremiti prema upustvu sa kesice i otopite zagrevajući sa rumom. Umutite pavlaku (pažnja: 3 kašike ostaviti sa strane za oči), kada krem od jaja počne da se želira, dobro mešajući sjedinite. Krem staviti u špric za ukrašavanje sa glatkim nastavkom. Na polovine kolačića našpricajte fil kao male špiceve, koso ih sastavite, a zatim ostaviti da stoje na hladom mestu. Marmeladu staviti u papirnati fišek, odsecite mali vrh i našpricajte između fila.Pavlaku, koju ste ostavili sa strane staviti u papirnati fišek, našpricajte tufne za oči, a zenice nacrtajte marmeladom.