Flag

Breskvice

1 kolač
Srednje teško
40
Recept za sitne kolače po receptima naših baka.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija
malo masnoće
papir za pečenje
Sastojci
3 komadajaja
200 mljestivog ulja
200 mlmleka
300 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
800 gpšeničnog brašna
2 kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Krem 1
1 - 4 kašika/edžema od kajsije (nekoliko kašika)
malooraha mlevenih
mrvice od izdubljenih, pečenih breskvica
Krem 2
20 gmaslaca
1 kašikašećera u prahu
2 kašika/eoraha mlevenih
mrvice od izdubljenih, pečenih breskvica
maloruma
Za ukrašavanje
malomleka toplog
prehrambena boja (crvena i zelena)
malošećera
malošećera u prahu
listići mente
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

U dublju posudu stavite jaja, šećer, mleko i ulje. Mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, zatim dodajte postepeno prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Izvadite iz činije i na blago pobrašnjenoj radnoj površini mesite ručno dok ne dobijete finu i glatku smesu koja se ne lepi za ruke, po potrebi dodajte još malo brašna. Tako pripremljeno testo pokrijte celofanom i ostavite da odstoji oko sat vremena da se testo odmori. U međuvremenu podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odstojalo testo premesite, oblikujte male kuglice i poslažite ih na tepsiju. Stavite da se peku.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pazite da ne pregore. Breskvice treba da ostanu bledo-žute boje. Pečene kuglice stavite na rešetku da se ohlade.Izdubite donju stranu kuglica oštrim nožićem.

2

Krem

Mrvice od izdubljenih breskvica pomešajte sa džemom od kajsije i mlevenim orasima. Otopite maslac, dodajte šećer u prahu, mlevene orahe, mrvice i malo ruma. Izmešajte viljuškom tako da dobijete ujednačenu smesu. Eventualno dodajte malo vode. Podelite kuglice, pa pomoću kašičice napunite udubljenja u kuglicama i spajajte po dve, tako da dobijete breskvice. Koristite naizmenično jedan i drugi fili ili po želji samo jedan od njih.

3

Ukrašavanje

U dve manje činije sipajte malo toplog mleka. U jednu dodajte nekoliko kapi zelene boje, a u drugu nekoliko kapi crvene boje. Jednu stranu breskvica umočite na kratko u zelenu boju, a drugu u crvenu i odmah uvaljajte breskvice u šećer. Na kraju breskvice blago pospite šećerom u prahu. Po želji ih ukrasite listićima mente ili matičnjaka.