Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Braunis

Brownies kolač sa prelivom od borovnica

6 Porcije

Zahteva određeno umeće 30 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Braunis

270 g čokolade
110 g margarina sa maslacem
200 g šećera
2 g Dr. Oetker Praška za pecivo
240 g brašna
240 g brašna
110 g Lešnika i oraha
5 jaja celih
60 ml slatke pavlake
1 šipka Dr. Oetker Burbon vanila šipka

Sos:

200 g borovnica
100 g šećera
50 g Dr. Oetker Gustina
150 g Dr. Oetker Šlag pene ulupane

Priprema

Priprema

1

Otopiti na pari čokoladu i margarin sa maslacem. U mikseru mutiti cela jaja sa šećerom srednjom brzinom dok masa ne bude čvrsta. Ulupanoj masi dodati istopljenu čokoladu sa margarinom i polako mikserom sve sjediniti, zatim dodati pavlaku pa brašno, prašak za pecivo, šipku vanile pa sve lepo polako špatulom sjediniti, na kraju dodati lešnike i orahe.Dobijenu masu izliti u podmazan pleh ili kalup i peći u zagrejanoj rerni 8-10 minuta na 180 stepeni.

2

Borovnice staviti sa šećerom i malo vode na tihu vatru da polako prokuvaju, kad prokuvaju zakuvajte sos sa gustinom ali da vam sos ne bude pregust, gotov sos ostaviti da se ohladi. Kada je braunis pečen izvadite ga iz kalupa prelite sosom od borovnica i preko kolača poslužite kuglu šlaga.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Braunis

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 1kJ
Masti 3g 1g
Ugljeni hidrati 2g 0.7g
Proteini 1.5g 0.5g