Flag

Borovnica šnite

1 kolač
Srednje teško
40
Priprema recepta zza četvrtasti kalup 25x11 cm.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Četvrtasti kalup (25 x 11 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
3 komadajaja
2 kašika/evrele vode
100 gšećera
rendana kora limuna (1/2 limuna)
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
75 gpšeničnog brašna
25 gDr. Oetker Gustin
na vrh nožaDr. Oetker Prašak za pecivo
Voćni nadev
250 gborovnica
2 kašika/evoćnog likera bistrog
25 gšećera
rendana kora limuna (1/2 limuna)
25 gDr. Oetker Gustin
3 kašika/evode
Fil
500 gslatke pavlake za kuvanje
2 kesiceDr. Oetker Vanilin šećer
2 kesiceDr. Oetker Kremfixa
Dodatno
250 gborovnica
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Zagrejte rernu. Dobro podmažite četvrtasti kalup (25 x 11 cm) i obložite ga papirom za pečenje.

2

Biskvitno testo

Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja sa vrelom vodom, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan rendanom korom limuna u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom i praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki na sredini rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 160 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 140 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pecivo nakon pečenja istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Odstranite papir sa kojom se kolač pekao i presecite biskvit 2 puta vodoravno.

3

Voćni nadev

Proberite borovnice, operite i dobro ocedite. Borovnice grubo ispasirajte (u smesi treba da ostanu komadići), dodajte liker, šećer i rendanu koru limuna. Stavite sve da se kuva u maloj šerpi. Pomešajte gustin sa vodom, dodajte u kipuću smesu i još jednom kratko prokuvajte. Položite donju koru na tacnu, premažite polovinom voćne smese, a ostatak voćne smese nanesite na srednju koru.

4

Fil

Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom. Nanesite oko 1/3 pavlake preko voćne smese na donjoj kori, prekrijte srednjom korom i premažite je takođe 1/3 pavlake. Stavite gornju koru, blago pritisnite i premažite ceo kolač preostalom pavlakom.Stavite tortu da odstoji na hladnom mestu oko 2-3 sata i pre serviranja ukrasite borovnicama.