Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Blinis sa zelenim šparogama i škampima

Sastojci

Sastojci

Za recept Blinis sa zelenim šparogama i škampima

Tepsija:

4 kesice za pečenje (veće)

Za blinise:

60 g semenki pinije (pinjole)
200 g krompira brašnjavog
100 g pšeničnog brašna
1 ravna kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 jaje
½ kašičica soli
1 čaša kisela pavlaka
2 kašike peršuna sitno seckanog

Šparoge:

2 kg šparoga zelenih
100 g maslaca
1 čaša kisela pavlaka
2 kašičice senfa

Škampi:

750 g škampi smrznutih krupnih bez ljuske
malo bibera mlevenog

Dodatno:

80 g margarina

Priprema

Priprema

1

Pripremite:

Propržite pinjole u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i grubo iseckajte. Krompir oljuštite i narendajte. Otopite škampe prema uputstvu sa pakovanja. Oljuštite šparoge u donjoj trećini ploda. Pripremite kesice za pečenje, ca. 20 cm duže od šparoga.

2

Šparoge:

Operite ih, posolite i stavite ih mokre u kesice za pečenje. Rasporedite maslac po njima, zatvorite kesice i položite ih na tepsiju. Stavite da se peče u donjoj polovini rerne.

Gornji i donji grejači: približno 200°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: donja polovina

Peći: otprilike 10 Min.

3

Blinis:

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljoj činiji. Dodajte krompir, jaje, so, pavlaku, peršun i polovinu pripremljenih pinjola. Sve umutite mikserom (nastavci za mešenje), muteći prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačenu smesu. Otopite polovinu margarina u tiganju, testo sipajte kašikom i ispecite oko 12 blinisa. Treba da dobiju zlatno-žutu boju sa obe strane. Šparoge aranžirajte na poslužavniku. Pomešajte pavlaku sa ostatkom pinjola, senfom i tečnošću koja je ostala od šparoga u kesicama. Zagrejte u manjoj šerpi i posolite. Prelijte sos preko šparoga.

4

Škampi:

U preostalom margarinu propržite škampe sa obe strane po 3 minuta, dodajte so i biber po ukusu. Rasporedite škampe preko šparoga. Servirajte uz blinise.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Blinis sa zelenim šparogama i škampima

Po porciji / komada Na 100 g / ml