Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Biskvitni puding pužići

Rolat sa ukusom čokolade i jagode

1 Rolat

Jednostavno 60 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Biskvitni puding pužići

Biskvitna smesa:

4 jaja
100 g šećera
2 kesice Dr. Oetker Pudinga sa ukusom čokolade

Varijanta za dijabetičare:

30 g voćnog šećera umesto šećera ili 4 ml tečnog zaslađivača

Fil:

500 ml mleka
50 g šećera
1 kesica Dr. Oetker Puding sa ukusom jagode

Varijanta za dijabetičare:

5 ml tečnog zaslađivača umesto šećera

Ukrašavanje:

malo čokoladnih štapića ili grisina umočenih u otopljenu čokoladu

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom ili zaslađivačem. Preko smese prosejte prašak za puding i pažljivo sjedinite. Namažite smesu ravnomerno na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm). Stavite da se peče na srednjem nivou rerne.

Gornji i donji grejači: približno 200°C (prethodno zagrejana rerna)

Vreo vazduh: približno 180°C (prethodno zagrejana rerna)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 12 Min.

2

Biskvit odmah nakon pečenja istresite na šećerom posuti papir za pečenje. Papir sa kojim se pekao biskvit, blago premažite vodom i odmah odstranite. Biskvit pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom.

3

Za fil pripremite puding prema uputstvu sa kesice. Ako pripremate recept za dijabetičara, šećer zamenite tečnim zaslađivačem. Vreo puding tako nanesite na biskvit, da na gornjem vrhu sloj pudinga bude malo deblji. Pomoću papira uvijte biskvit u rolat, odozdo prema gore, ali ne do kraja. Mora da ostane neuvijen rub od oko 3 cm.

4

Ostavite rolat da odstoji 3 sata na hladnom mestu. Rolat isecite na ca. 3 cm široke parčiće, pritom uvek iznova uranjajte nož u vrelu vodu i obrišite. U neuvijeni kraj svakog parčeta zabodite dva čokoladna štapića ili dve grisine uronjene u topljenu čokoladu.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Biskvitni puding pužići

Po porciji / komada Na 100 g / ml
Energetska vrednost 3kJ
2kcal
Masti 9g 1.3g
Ugljeni hidrati 6g 0.9g
Proteini 4.5g 0.6g